Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το βράδυ. Την επομένη τα καθαρίζουμε από τα φλούδια τους ( προαιρετική διαδικασία απαραίτητη για μένα). Τα βάζουμε σε νερό που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε να κρατάνε γιατί θα ψηθούν μαζί με το κοτόπουλο. Τα στραγγίζουμε.
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Στρώνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα ρεβίθια, τα κομμάτια του λεμονιού, το μαιντανό και τα σκόρδα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και το μισό ρας ελ χανούτ. Ανακατεύουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρας ελ χανούτ. Το αραδιάζουμε στο ταψί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι αν υπάρχει ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε.