Στρώνουμε με βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος μια μακρόστενη φόρμα χωρητικότητας 1 κιλού.
Στον κάδο του μίξερ (ή σε μπολ ανάδευσης ανάλογα με τι μίξερ έχουμε) βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συνεχίζουμε σε χαμηλότερη ταχύτητα προσθέτοντας το λικέρ, το αλάτι και τη βανίλια.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και τα τριμμένα αμύγδαλα με το μίξερ στη χαμηλότερη ρύθμιση. Κρατάμε μια μικρή ποσότητα αλευριού.
Στο αλεύρι που κρατήσαμε προσθέτουμε τα σταφύλια και αφού αλευρωθούν καλά τα μεταφέρουμε στο μείγμα του κέικ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα και μεταφέρουμε στη φόρμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς και αντιστάσεις, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 60 - 70 λεπτά.
Ελέγχουμε με μια λάμα να βγαίνει στεγνή και τότε βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε το γλάσο της επικάλυψης.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τις ρώγες του σταφυλιού με 3-4 κουτ. σούπας νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ρώγες. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και στο υγρό που έχει μείνει προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη χτυπώντας με σύρμα κουζίνας μέχρι να πάρουμε ένα γλάσο όχι πολύ σφιχτό.
Ξεφορμάρουμε το κέικ σε πιατέλα περιχύνουμε με το γλάσο και διακοσμούμε με τις ρώγες σταφυλιού.