Ετοιμάζουμε ένα τσέρκι 20 εκατ. διαμέτρου το αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος ελαφρά βουτυρωμένο. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φόρμα ή ταψί της ίδιας διαμέτρου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
Τρίβουμε καλά τα αμύγδαλα.
Σε μπολ ανάδευσης ή σε κάδο μίξερ (ανάλογα με το μίξερ μας) βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και αρχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας σε χαμηλότερη ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, το λικέρ και το γάλα χτυπώντας για 1 λεπτό μόνο σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια τα κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε πάλι σε τρία κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος τους).
Μοιράζουμε τα αχλάδια κυκλικά στην επιφάνεια του μείγματος.