Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα τρίβουμε μέσα σε μια πετσέτα να βγουν τα περισσότερα φλούδια τους.
Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε 15-20 λεπτά από την αρχή του βρασμού.
Σε μια γάστρα που να μπαίνει στο φούρνο βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κότσια. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με το κρεμμύδι.
Σε ένα πιατάκι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός από το σαφράν και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι κάνοντας τα μια πάστα και προσθέτουμε το μισό στην γάστρα μαζί με τα ντοματάκια.
Βράζουμε 5-10 λεπτά και προσθέτουμε στην γάστρα τα κότσια και 200 ml από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια.
Μεταφέρουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα καρότα, το σαφράν διαλυμένο σε ζεστό νερό, την κανέλα, τα βερίκοκα, το μέλι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη.
Ελέγχουμε να έχουν μαλακώσει τα κότσια κι ψήνουμε 5-10 λεπτά με ξεσκέπαστη τη γάστρα να μελώσει η σάλτσα μας.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και περνάμε ελαφρά τα αμύγδαλα χωρίς να καούν.
Σερβίρουμε το φαγητό γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού ή καλύτερα κόλιαντρου και τα αμύγδαλα.
Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα και καλό κρασί.