Καθαρίζουμε τις φακές, τις πλένουμε και τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό να τις σκεπάζει και λίγο πιο πάνω προσθέτοντας το φύλλο δάφνης και το θυμάρι..
Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, ελέγχοντας να έχουν βράσει όχι να λιώσουν.
Στραγγίζουμε καλά και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και το κλωνάρι του θυμαριού.
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Την βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα σε ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 5-6 λεπτά ίσα να μαλακώσει.
Στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα μικρό βάζο βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της ρόκας και ανακατεύουμε δυνατά.
Σε πιάτο ή σαλατιέρα βάζουμε τις φακές και τη σελινόριζα ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Διακοσμούμε με τα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.