Επιστροφή

Σαλάτα με μαύρες φακές σελινόριζα και ρόκα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 100 γρ μαύρες φακές
  • 1 σελινόριζα περίπου 120 γρ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλαράκι θυμάρι
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ φρέσκο τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας παλαιωμένο βαλσαμικό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μερικά φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις φακές, τις πλένουμε και τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό να τις σκεπάζει και λίγο πιο πάνω προσθέτοντας το φύλλο δάφνης και το θυμάρι.. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, ελέγχοντας να έχουν βράσει όχι να λιώσουν. Στραγγίζουμε καλά και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και το κλωνάρι του θυμαριού.
  • Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Την βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα σε ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 5-6 λεπτά ίσα να μαλακώσει. Στραγγίζουμε καλά.
  • Σε ένα μικρό βάζο βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της ρόκας και ανακατεύουμε δυνατά.
  • Σε πιάτο ή σαλατιέρα βάζουμε τις φακές και τη σελινόριζα ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
  • Διακοσμούμε με τα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Μαύρες φακές μπορείτε να βρείτε Φενεού αν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε τις καφέ, προσοχή στο βράσιμο να μην χυλώσουν.
Αν αντέχετε τα πολύ καυτερά προσθέστε επιπλέον καυτερή πιπεριά.