Επιστροφή

Στιφάδο με μανιτάρια και κάστανα

Συστατικά
  

  • 15 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 12 κάστανα
  • 200 γρ μανιτάρια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 150 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 μπαχάρια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

Οδηγίες
 

  • Χαράζουμε λίγο τα κάστανα και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να μπορούμε να τα καθαρίσουμε.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια κάνοντας μια σταυρωτή μαχαιριά από τη μεριά της ρίζας τους. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τα μεγαλύτερα σε μικρότερα.
  • Σε γάστρα που μπαίνει σε εστία βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας προσεκτικά με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μόλις αρχίσουν να βράζουν σβήνουμε με το κρασί.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα μπαχάρια τη φλούδα πορτοκαλιού λίγο ζεστό νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα μας. Αν θέλουμε συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε προθερμασμένο φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε στην εστία σε χαμηλή ένταση χωρίς να ανακατεύουμε, μόνο κουνάμε τη γάστρα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια.
  • Μόλις τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο ή ψήσιμο.
  • Δοκιμάζουμε να έχουν βράσει όλα και δυναμώνουμε αν χρειάζεται να χυλώσει η σάλτσα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.