Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια (φλούδα κουκούτσια).
Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους 1.5 -2 εκατοστά.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια με το κρασί και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού.
Μόλις το κρασί εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό λεμονιού και το τζίτζερ.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Με κουτάλα του πουρέ λιώνουμε τα αχλάδια που τώρα θα έχουν μαλακώσει.
Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Τη φαντάζομαι πάνω σε μικρά γλυκά ταρτάκια.