Επιστροφή

Μαρμελάδα αχλάδι

3 βαζάκια των 212 γρ

Συστατικά
  

  • 1 κιλό ώριμα αχλάδια βάρος καθαρισμένων
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 λεμόνι το χυμό του

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια (φλούδα κουκούτσια). Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους 1.5 -2 εκατοστά. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια με το κρασί και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις το κρασί εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό λεμονιού και το τζίτζερ.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Με κουτάλα του πουρέ λιώνουμε τα αχλάδια που τώρα θα έχουν μαλακώσει.
  • Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  • Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τη φαντάζομαι πάνω σε μικρά γλυκά ταρτάκια.

Σημειώσεις

Ενημέρωση 20/7/22
Πριν λίγες μέρες βρέθηκα σε συγγενικό σπίτι με μια ωραία αχλαδιά ποικιλίας κοντούλες.
Λόγω του αέρα πολλά έπεφταν στη γη. Έτσι έγινε μια επιχείρηση διάσωσης όσων μπορούσαμε.
Και επειδή ήταν πολλά, κάποια τα έφτιαξα μαρμελάδα, με ότι υλικά και μέσα υπήρχαν διαθέσιμα εκεί.
Αρωματίστηκε μόνο με λίγα φύλλα μέντας από την αυλή που της έδωσε μια πολύ διακριτική γεύση.
Δοκιμάστε όποια εκδοχή σας ταιριάζει.