Τοποθετούμε σε λαμαρίνα ένα τσέρκι 18 εκ διαμέτρου το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το οποίο αλείφουμε με σησαμέλαιο καθώς και τα τοιχώματα από το τσέρκι.
Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τις νιφάδες βρώμης και τις αλέθουμε μέχρι να μοιάζουν με αλεύρι.
Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τα βρασμένα παντζάρια με μια κουτ. σούπας νερό και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις αλεσμένες νιφάδες βρώμης κοσκινίζουμε το κακάο, προσθέτουμε τη ζάχαρη το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεσμένο παντζάρι με το γάλα, το σησαμέλαιο και το ξύδι.
Μεταφέρουμε σταδιακά τα υγρά συστατικά στα στερεά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα στο τσέρκι ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 - 35 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή μια λάμα. Προσοχή μην το στεγνώσετε πολύ.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.