Επιστροφή

Μοσχάρι με κρεμμύδια κάπαρη και μανιτάρια

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 500 γρ μοσχάρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Μία χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες λωρίδες. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό να μουλιάζουν . Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
  • Σε γάστρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάτι και φούρνο (ή μια κατσαρόλα) βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να γυαλίζουν.
  • Μεταφέρουμε το κρέας πάλι στη γάστρα και προσθέτουμε την κάπαρη και τη μουστάρδα αφού τη διαλύσουμε σε λίγο νερό. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσοχή στο αλάτι αν η κάπαρη που προσθέσαμε είναι αρμυρή.
  • Προσθέτουμε λίγο από το νερό που μουλιάζουν τα μανιτάρια και τοποθετούμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου.
  • Ψήνουμε προσθέτοντας ενδιάμεσα από το νερό των μανιταριών για μία ώρα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να έχει βράσει καλά το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά να ηρεμήσει. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ένα πουρέ ή ένα πιλάφι.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε γάστρα η διαδικασία μπορεί να γίνει σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σε μέτρια φωτιά στην εστία. Ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος.
Αντί των αποξηραμένων μανιταριών μπορούμε να βάλουμε φρέσκα ανάλογα το τι υπάρχει ανά εποχή ή αυτά της κονσέρβας. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να προσθέσουμε κάποιο ζωμό κρέατος, αν έχουμε αντί του νερού.
Ιδέες για πουρέ μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ ,  μπορείτε να παραλείψετε το καρότο ή την κολοκύθα που προτείνω εκεί και να βάλετε μόνο πατάτες.