Επιστροφή

Chutney με δαμάσκηνα

2 βαζάκια των 212γρ

Συστατικά
  

  • 250 γρ δαμάσκηνα λευκά βάρος καθαρισμένα
  • 250 γρ δαμάσκηνα μωβ βάρος καθαρισμένα
  • 100 γρ κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισσο
  • 3 φασόλια πράσινο καρδάμωμο τα σποράκια τους
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 200 ml ξύδι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα από φλούδες και κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε μέχρι να διαυγάσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
  • Αφαιρούμε τα κομμάτια του αστεροειδή γλυκάνισου και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύδι.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα.
  • Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και αφήνουμε τα βάζα ανάποδα να κρυώσουν.
  • Αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο. Η χρήση του καλό είναι να γίνει μετά μια εβδομάδα, όπως όλα τα παρασκευάσματα που περιέχουν ξύδι.
  • Σερβίρουμε με ψητά κρέατα ή το προσθέτουμε σε χάμπουργκερ.

Σημειώσεις

Η αφαίρεση της φλούδας των φρούτων είναι προαιρετική.