Καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα από φλούδες και κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε μέχρι να διαυγάσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Αφαιρούμε τα κομμάτια του αστεροειδή γλυκάνισου και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύδι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και αφήνουμε τα βάζα ανάποδα να κρυώσουν.
Αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.
Η χρήση του καλό είναι να γίνει μετά μια εβδομάδα, όπως όλα τα παρασκευάσματα που περιέχουν ξύδι.
Σερβίρουμε με ψητά κρέατα ή το προσθέτουμε σε χάμπουργκερ.