Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε με σελοφάν και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε τα φύλλα. Αν είναι φρέσκα τα βαπτίζουμε για 1 λεπτό σε νερό που βράζει, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε παγωμένο νερό.
Αν είναι διατηρημένα σε άλμη τα ξεπλένουμε σε μια λεκάνη με νερό και τα βαπτίζουμε μόνο 15 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε και πάλι σε παγωμένο νερό.
Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε δύο έως πέντε μικρότερα ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου.
Κι εδώ αρχίζει η διαδικασία του τυλίγματος.
Παίρνουμε ένα μικρό φύλλο στο χέρι μας και τοποθετούμε στην άκρη του μια μικρή ποσότητα γέμισης πιέζοντας την με τα δάκτυλα μας. Τυλίγουμε κλείνοντας σε σχήμα μικρού χωνιού και το σφίγγουμε με την παλάμη μας. Τα τοποθετούμε σε μια μπασίνα. Την τεχνική του τυλίγματος θα τη δείτε λεπτομερώς στο βίντεο.
Αφού τελειώσουμε το τύλιγμα τα αραδιάζουμε σε κατσαρόλα όπως όλα τα ντολμαδάκια και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο το χυμό ντομάτας και νερό μέχρι να καλυφτούν ως τη μέση.
Καλύπτουμε από πάνω με ένα βαρύ πιάτο.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε σε μέτρια την ένταση και αφήνουμε να βράσουν για 35 λεπτά ακριβώς από την έναρξη του βρασμού.
Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε 5-10 λεπτά να ηρεμήσουν και σερβίρουμε