Επιστροφή

Κρέπες με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

3 κρέπες

Συστατικά
  

Για τις κρέπες

  • 100 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 170 ml γάλα χλιαρό
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • αχλάδι
  • μπανάνα
  • 2 κουτ. σούπας χοντοσπασμένα φιστίκια
  • 60 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • μέλι ή πετιμέζι
  • κανέλα

Οδηγίες
 

Για τις κρέπες

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες εκτός από το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με αυγογδάρτη να πάρουμε ένα ομοιογενές αραιό μείγμα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ίσια που να απλωθεί σε όλο τον πάτο και τοποθετούμε στην εστία στη διαβάθμιση 7-8 με ανώτερο το 9.
  • Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι μας προσθέτουμε μέρος από από το μείγμα τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού. Ψήνουμε από την μια πλευρά για ένα λεπτό και γυρίζουμε από την άλλη για ακόμη ένα λεπτό. Μεταφέρουμε σε πιάτο. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Σε μικρότερο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Συναρμολόγηση

  • Μοιράζουμε πάνω στην κρέπα κομμάτια αχλαδιού περιχύνουμε πετιμέζι.
  • Μοιράζουμε πάνω στην κρέπα κομμάτια μπανάνας περιχύνουμε με μέλι, προσθέτουμε κανέλα.
  • Διπλώνουμε την κρέπα στα δύο ή τέσσερα και σκορπίζουμε από πάνω τα φιστίκια. Περιχύνουμε με τη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε, με αυτή την ποσότητα του μείγματος θα πάρουμε 3 ή 4 κρέπες.
Μπορούμε να παραλείψουμε το βούτυρο και να λιώσουμε μόνη της τη σοκολάτα.
Όπως είπα στην αρχή αν θέλουμε μπορούμε να τηγανίσουμε ελαφρώς τα φρούτα.
Εκτός από αχλάδια και μπανάνα μπορούμε να βάλουμε μήλα ή ροδάκινα ή βερίκοκα στην εποχή τους.
Οι ξηροί καρποί επίσης μπορούν να είναι καρύδια ή φουντούκια.