Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες εκτός από το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με αυγογδάρτη να πάρουμε ένα ομοιογενές αραιό μείγμα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ίσια που να απλωθεί σε όλο τον πάτο και τοποθετούμε στην εστία στη διαβάθμιση 7-8 με ανώτερο το 9.
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι μας προσθέτουμε μέρος από από το μείγμα τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού.
Ψήνουμε από την μια πλευρά για ένα λεπτό και γυρίζουμε από την άλλη για ακόμη ένα λεπτό. Μεταφέρουμε σε πιάτο. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Σε μικρότερο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.