Επιστροφή

Ιταλικά paccheri με σάλτσα μανιταριών

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 200 γρ ζυμαρικά
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ μανιτάρια διάφορα
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 3 - 4 ντοματίνια από βάζο κομμένα σε κύβους
  • αλάτι - πιπέρι
  • ολόκληρα πιπέρια
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε να δώσει τα αρώματα του στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε περιοδικά. Μόλις τα μανιτάρια μας έχουν αρχίσει να μαραίνονται σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματίνια αλάτι και πιπέρι,
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου δέκα λεπτά και να μελώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την εστία.
  • Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για όση ώρα προτείνεται στη συσκευασία.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας τη σάλτσα μανιταριών και κεφαλοτύρι τριμμένο.

Σημειώσεις

Τα μανιτάρια μπορεί να είναι πορτομπέλο, αγαρικά, πλευρώτους ή μόνο ένα είδος από τα προτεινόμενα .
Τα ντοματίνια μου ήταν  αυτά  τα ολόκληρα, που είχα φτιάξει και αποθηκεύσει σε βάζα το Φθινόπωρο, πρώτη φορά άνοιξα βάζο και έμεινα ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα.
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε ένα νηστίσιμο πιάτο.