1 κουτ. σούπας βούτυρο ή 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο`
1μικρό κρεμμύδιψιλοκομμένο
1σκελίδα σκόρδουψιλοκομμένη
140γρρύζι μπασμάτι
350ml ζωμό κοτόπουλου ή νερόζεστό
1/2κουτ. γλυκού κουρκουμά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
2φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το άσπροκομμένα σε μικρές ροδέλες
1/2κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή ή πιπέρι καγιεν
Οδηγίες
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και τον κουρκουμά συνεχίζοντας το σοτάρισμα ανακατεύοντας περιοδικά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ή νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο 1/3 της έντασης της εστίας μας. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 12 λεπτά.
Αποσύρουμε από την εστία σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα σπόρια του ροδιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρουμε σε πιάτο ή πιατέλα και πασπαλίζουμε με την πάπρικα ή το πιπέρι καγιέν.
Σημειώσεις
Μπορείτε να το βάλετε σε μια φόρμα για να δώσετε ένα εορταστικό χαρακτήρα.