Επιστροφή

Πικάντικο μπασμάτι με ρόδια

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο `
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 140 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 350 ml ζωμό κοτόπουλου ή νερό ζεστό
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το άσπρο κομμένα σε μικρές ροδέλες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή ή πιπέρι καγιεν

Οδηγίες
 

  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και τον κουρκουμά συνεχίζοντας το σοτάρισμα ανακατεύοντας περιοδικά για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ή νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο 1/3 της έντασης της εστίας μας. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 12 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την εστία σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα σπόρια του ροδιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια αλάτι και πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε σε πιάτο ή πιατέλα και πασπαλίζουμε με την πάπρικα ή το πιπέρι καγιέν.

Σημειώσεις

Μπορείτε να το βάλετε σε μια φόρμα  για να δώσετε ένα εορταστικό χαρακτήρα.