Επιστροφή

Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο ή περισσότερα μικρότερα
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 4 κολοκυθάκια μικρά
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συν λίγο για το ταψί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα (προαιρετικό)

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και δημιουργούμε χώρο για το γέμισμα.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  • Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε σε κάθε μανιτάρι τυρί αν το επιλέξουμε και από πάνω μοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών.
  • Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε λαδωμένο ταψί μαζί με πολύ λίγο νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30-35 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας το συκώτι μας ή μπιφτέκια ή μπριζόλες.

Σημειώσεις

Μπορεί να αποτελέσει και από μόνο του ένα ελαφρύ συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί.