4μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλοή περισσότερα μικρότερα
1/2πιπεριά κόκκινη
1/2πιπεριά πράσινη
4κολοκυθάκια μικρά
2κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοσυν λίγο για το ταψί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2σκελίδες σκόρδου
1κουτ. σούπας δενδρολίβανοψιλοκομμένο
κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα(προαιρετικό)
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και δημιουργούμε χώρο για το γέμισμα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε σε κάθε μανιτάρι τυρί αν το επιλέξουμε και από πάνω μοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών.
Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε λαδωμένο ταψί μαζί με πολύ λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας το συκώτι μας ή μπιφτέκια ή μπριζόλες.
Σημειώσεις
Μπορεί να αποτελέσει και από μόνο του ένα ελαφρύ συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί.