Αναπιάζουμε το προζύμι.
(Αν δεν έχετε προζύμι μπορείτε να βάλετε μαγιά ξερή 7γρ ή φρέσκια 15 γρ αλλά θα αυξήσετε την ποσότητα του νερού.)
Σε κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη γυάλινη κοσκινίζουμε τα άλευρα.
Προσθέτουμε το προζύμι και το νερό και ζυμώνουμε με το γάντζο στο μίξερ ή με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη.
Σε γουδί βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τα σπόρια του καρδάμωμου και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη.
Τα προσθέτουμε στη ζύμη και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το ζύμωμα προκειμένου να ενσωματωθούν.
Βάζουμε σε βουτυρωμένη γυάλινη λεκάνη τη ζύμη τη σκεπάζουμε με σελοφάν και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια νύχτα.
Την επομένη η ζύμη μας θα έχει φουσκώσει έχοντας διπλασιαστεί. Ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη προσθέτοντας το βούτυρο και το μέλι.
Λαδώνουμε δυο τσέρκια με διάμετρο 18 εκατοστά τα τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε δυο ίσα μέρη κρατώντας ένα μικρό κομμάτι για τη διακόσμηση.
Πλάθουμε δυο στρογγυλά καρβελάκια και τα τοποθετούμε μέσα σε κάθε τσέρκι.
Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν ή να φτάσουν στο πάνω μέρος από το τσέρκι.
Πλάθουμε στολίδια με το κομμάτι της ζύμης που κρατήσαμε και διακοσμούμε τα ψωμιά μας.
Αν θέλουμε βάζουμε στη μέση ένα καρύδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο κάτω ράφι του φούρνου για 40 -45 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο ψεκάζουμε με λίγο νερό μια δυο φορές.
Βγάζουμε από το φούρνο και όσο ακόμη είναι ζεστά αλείφουμε με λίγο μέλι αραιωμένο.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Τα τυλίγουμε με μια εορταστική κορδέλα αν θέλουμε.