Μαζεύουμε ώριμα κούμαρα.
Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη σε ένα γυάλινο μπολ.
Τα αφήνουμε μερικές ώρες.
Τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τα περνάμε από πυκνή σήτα. Με αυτό τον τρόπο θα φύγουν τα πολλά σποράκια
Το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (περίπου 5-7 λεπτά)
Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.