Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
Πλένουμε τα σταφύλια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα στραγγίζουμε.
Με ένα γουδοχέρι σπάμε ελαφρά τα μπαχάρια.
Σε ένα μικρό τηγάνι που έχει ήδη κάψει προσθέτουμε τα μπαχάρια το μοσχοκάρυδο και τα πιπέρια και αφήνουμε για 1 λεπτό στη φωτιά.
Αποσύρουμε και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη γάζα την οποία έχουμε βρέξει
Προσθέτουμε και τα κλαράκια από το δεντρολίβανο ( τα φύλλα τα κρατάμε για μετά) και δένουμε τη γάζα σε πουγκί.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα σταφύλια, τα κρεμμύδια τη γάζα με τα μπαχαρικά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι κι το νερό.
Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού με την κατσαρόλα σκεπασμένη.
Μόλις αρχίσει να βράζει δυνατά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα μειώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να αρχίσει να χάνει υγρά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει.
Θα πρέπει να μην έχει υγρά και όταν χωρίζουμε με την κουτάλα το "μονοπάτι" που δημιουργείται στον πάτο της κατσαρόλας να μένει για λίγα δευτερόλεπτα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να ηρεμήσει.
Έχουμε κόψει τα φύλλα του δεντρολίβανου σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα και ζεστά βάζα.
Βάζουμε στο καπάκι ένα κερωμένο δίσκο ή ένα κομμάτι λαδόκολλας και κλείνουμε καλά.
Γυρίζουμε ανάποδα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος και καταναλώνουμε το chutney μετά μια εβδομάδα.