Επιστροφή

Πικάντικο μοσχάρι με μαύρη μπίρα

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κιλό μοσχάρι από σπάλα ή ποντίκι
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250 ml μαύρη μπίρα
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας σόγια
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες το πλένουμε και το σκουπίζουμε. Σε κατσαρόλα ή γάστρα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία. Σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμύδια.
  • Σβήνουμε με την μπίρα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της κρέμας γάλακτος.
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει μαλακό και να έχει μείνει με μια πυκνή σάλτσα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε με ένα πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.