Επιστροφή

Φραγκοστάφ

1 βαζάκι των 230γρ

Συστατικά
  

  • 200 γρ φραγκοστάφυλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού Χυμό λεμονιού

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα φραγκοστάφυλα προσεκτικά μέσα σε λεκάνη και με προσοχή παίρνουμε τις ρόγες τους. Για το γλυκό θα επιλέξουμε τις μεγαλύτερες και γερές.
  • Σε ένα γυάλινο σκεύος βάζουμε τις ρόγες τη ζάχαρη, σκεπάζουμε με σελοφάν κι αφήνουμε να μείνουν για μερικές ώρες.
  • Μεταφέρουμε σε μικρή κατσαρόλα και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει ελαττώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε μέχρι να δέσει. Ο χρόνος για να δέσει είναι μικρός γιατί τα φραγκοστάφυλα περιέχουν πολύ πηκτίνη (περίπου δέκα λεπτά υπολογίστε ελέγχοντας). Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και κλείνουμε καλά.