Πλένουμε τα φραγκοστάφυλα προσεκτικά μέσα σε λεκάνη και με προσοχή παίρνουμε τις ρόγες τους.
Για το γλυκό θα επιλέξουμε τις μεγαλύτερες και γερές.
Σε ένα γυάλινο σκεύος βάζουμε τις ρόγες τη ζάχαρη, σκεπάζουμε με σελοφάν κι αφήνουμε να μείνουν για μερικές ώρες.
Μεταφέρουμε σε μικρή κατσαρόλα και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού.
Μόλις αρχίσει να βράζει ελαττώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε μέχρι να δέσει.
Ο χρόνος για να δέσει είναι μικρός γιατί τα φραγκοστάφυλα περιέχουν πολύ πηκτίνη (περίπου δέκα λεπτά υπολογίστε ελέγχοντας).
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και κλείνουμε καλά.