Επιστροφή

Chutney με αγριοκέρασα

Συστατικά
  

  • 250 γρ αγριοκέρασα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 50 ml ξίδι βαλσαμικό
  • 1/2 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
  • 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίτζερ

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια.
  • Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να μοιάζει με πηχτή σάλτσα.
  • Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύουμε όταν κρυώσει στο ψυγείο.
  • Εμείς την ίδια μέρα συνοδεύσαμε το ψητό συκώτι που είχε το γεύμα μας.