Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία συνταγής
Φωτογραφίες οδηγιών
Σημειώσεις
Smaller
Normal
Larger
Μα(γ)εργιό Ικαριώτικο
2
άτομα
Συστατικά
400
γρ
φασολάκια
5
μικρές πατάτες
2
μέτρια κρεμμύδια
κομμένα σε λουρίδες
1/2
ματσάκι
μαϊντανό
χοντροκομμένο
3
ώριμες ντομάτες
περασμένες στο χοντρό του τρύφτη
2-3
σκελίδες
σκόρδο
2
μικρά καλαμπόκια
κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50
ml
ελαιόλαδο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
Σε μια μαντεμένια γάστρα ή σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο αραδιάζουμε τα λαχανικά μας εναλλάξ αρχίζοντας από τα φασολάκια.
Καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά μας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα τους
Σερβίρουμε με μια χωριάτικη σαλάτα και σπιτικό ψωμί
Σημειώσεις
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ελαιόλαδο.