Επιστροφή

Μα(γ)εργιό Ικαριώτικο

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 400 γρ φασολάκια
  • 5 μικρές πατάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λουρίδες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες περασμένες στο χοντρό του τρύφτη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά καλαμπόκια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
  • Σε μια μαντεμένια γάστρα ή σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο αραδιάζουμε τα λαχανικά μας εναλλάξ αρχίζοντας από τα φασολάκια.
  • Καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά μας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  • Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια.
  • Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα τους
  • Σερβίρουμε με μια χωριάτικη σαλάτα και σπιτικό ψωμί

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ελαιόλαδο.