Επιστροφή

Χάντρες με πιπεριές Φλωρίνης

3 άτομα

Συστατικά
  

  • 500 γρ χάντρες βάρος ξεσπυρισμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2-3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 3-4 ντομάτες πομοντόρι ή 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά

Οδηγίες
 

  • Ξεσπυρίζουμε τις χάντρες ή χρησιμοποιούμε κατεψυγμένες.
  • Στην κατσαρόλα μας βάζουμε λίγο νερό και το κρεμμύδι. Μόλις βράσει και σωθεί το νερό προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά. Συνεχίζουμε με τα φασόλια ανακατεύοντας μερικές φορές.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μεγαλούτσικα κομμάτια και τις ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό κι αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν τα φασόλια είναι σχεδόν έτοιμα νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον κουρκουμά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής , μελιτζανοσαλάτα, πιπεριές Φλωρίνης ψητές ή ότι τραβά η όρεξη μας.