Επιστροφή

Γλυκό του κουταλιού κάστανο

Συστατικά
  

  • κάστανα
  • ζάχαρη
  • χυμό από ένα λεμόνι

Οδηγίες
 

  • Δοκιμάζουμε τα κάστανα αν ξεφλουδίζονται έτσι όπως είναι ( εγώ είχα την τύχη να αγοράσω κάστανα Κρητικά που ξεφλουδιζόντουσαν πολύ εύκολα). Τα βάζουμε σε μπόλικο νερό και βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με μια οδοντογλυφίδα.
  • Αν δεν ξεφλουδίζονται τα χαράζουμε λίγο στην επίπεδη πλευρά τους και τα βάζουμε σε μπόλικο νερό να βράσουν περίπου 20 λεπτά και θα τα καθαρίσουμε μετά πρώτα την εξωτερική τους φλούδα και στη συνέχεια την εσωτερική, με προσοχή ώστε να μένουν ολόκληρα. Σίγουρα θα υπάρχουν και απώλειες.
  • Ζυγίζουμε τα έτοιμα κάστανα και υπολογίζουμε τη ζάχαρη. Η αναλογία είναι 1 κιλό κάστανα 800γρ. ζάχαρη
  • Σε 500 mL νερό διαλύουμε τη ζάχαρη και βάζουμε να βράσει μέχρι να έχει σχεδόν δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε τα κάστανα κι αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
  • Αφήνουμε τα κάστανα για 12 ώρες να ρουφήξουν σιρόπι και ξαναβράζουμε ελέγχοντας αν είναι δεμένο καλά το σιρόπι μας. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.