Επιστροφή

Σπανακόρυζο

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο
  • 2-3 ώριμες ντομάτες ή 200 γρ ψιλοκομμένες από συσκευασία
  • 6 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
  • 1/2 κουτ. γλυκού ολόκληρα πιπέρια προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε με 1 ποτήρι νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και ψιλοκομμένο φινόκιο. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια.
  • Αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τους ζωμούς τους και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, τα ολόκληρα πιπέρια, ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς μας και βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε για 10 λεπτά την κατσαρόλα σκεπασμένη.
  • Σερβίρουμε με λεμονάκι και συνοδεύουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.