Επιστροφή

Κεράσια, Μαρμελάδα

Συστατικά
  

  • 1 κιλό κεράσια βάρος μετά το καθάρισμα
  • 800 γρ ζάχαρη
  • 1 μικρό λεμόνι το χυμό του

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι τους με μια φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο.(Μη στεναχωριέστε αν σας καταστέφονται γιατί έτσι κι αλλιώς θα τα κόψουμε κομματάκια). Προσοχή φορέστε γάντια γιατί το κεράσι βάφει και δύσκολα ξεβάφει. Καθαρίζουμε τα κεράσια πάνω από ένα ταψάκι και το ζουμί που θα βγει το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε τα καθαρισμένα κεράσια σε κομμάτια ή τα περνάμε ελαφρώς στο μπλέντερ. Τοποθετούμε τα κεράσια σε κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ξαφρίζοντας και ανακατεύοντας περιοδικά.
  • Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει, και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  • Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα κλείνοντας αμέσως καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Σημειώσεις

Σε μια άλλη εκδοχή έχω προσθέσει 1 σφηνάκι σιρόπι από άνθη αφροξυλιάς. Αν τυχόν έχετε αυτό το σιρόπι προσθέστε το.
Για το δέσιμο της μαρμελάδας και τις τεχνικές μπορείτε να δείτε εδώ.