Στύβουμε πορτοκάλια ώστε να πάρουμε 250 ml χυμό. Τον σουρώνουμε και τον βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι να βράσει και να συμπυκνωθεί. Μετράμε και παίρνουμε από αυτό 100 ml.
Σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τον συμπυκνωμένο χυμό με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Τοποθετούμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά χτυπημένα καλά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ελέγχουμε με θερμόμετρο στους 62 βαθμούς ή να "ανοίγει δρόμο" σε μια σπάτουλα. Δείτε τη φωτογραφία.
Σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε να κρυώσει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα για λόγους ευκολίας.