Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι με πολύ λίγο νερό και αλάτι. Μόλις βράσει και απορροφήσει το νερό προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Σβήνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και αφήνουμε να μείνουν χωρίς υγρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο με το μπλε τυρί και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αυγό το γάλα και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.