Επιστροφή

Σοκολατένιο κέικ γενεθλίων

Συστατικά
  

  • 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 ml γάλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 250 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 5 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλας
  • μίνι σοκολατένια αυγά για τη διακόσμηση
  • 125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 125 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 175 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
 

  • Αρχίζουμε φτιάχνοντας το κέικ.
    Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος βουτυρωμένο δυο ταψάκια με διάμετρο 20 εκατοστά, έτσι που να καλύπτονται και τα πλαϊνά τους.
  • Στον κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ μας) βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
    Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά ένα ένα, τη βανίλια και το γάλα συνεχίζοντας το κτύπημα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε στο μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 25 λεπτά, ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει στεγνή.
    Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε προσεκτικά πάνω σε σχάρα αφήνοντας να κρυώσουν.
  • Όσο ψήνονται τα κέικ ετοιμάζουμε τη σοκολάτα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις σοκολάτες και τις τοποθετούμε σε μπολ ανάδευσης. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στο μπολ με τις σοκολάτες, αφήνουμε για 1 λεπτό και αναδεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες. Αφήνουμε να μείνουν για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και άλλη μία ώρα στο ψυγείο.
  • Συναρμολογούμε το κέικ
    Σε μια πιατέλα βάζουμε τον ένα δίσκο του κέικ και μοιράζουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
  • Συνεχίζουμε με τη μισή σοκολάτα και τοποθετούμε από πάνω τον άλλο δίσκο του κέικ.
  • Μοιράζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα από κάνω και διακοσμούμε με τα σοκολατένια αυγά.

Σημειώσεις

Η σοκολάτα μπορεί να είναι όλη γάλακτος ή και λευκή σοκολάτα.
Η μαρμελάδα επίσης μπορεί να είναι όποια άλλη μας αρέσει.
Τα σοκολατένια αυγά επιλέχτηκαν λόγω του Πάσχα. Μπορούν να μπουν κομμάτια φράουλας.