Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει με λίγο αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με το προτεινόμενο χρόνο του πακέτου.
Όσο τα ζυμαρικά βράζουν ετοιμάζουμε το πέστο. Σε επεξεργαστή τροφίμων (ή σε γουδί για όποιον θέλει) βάζουμε το βασιλικό, το αβοκάντο, τις σκελίδες σκόρδου, το χυμό λεμονιού και 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και χτυπάμε δυνατά ή λιώνουμε με το γουδοχέρι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι, χτυπάμε και πάλι και το πέστο είναι έτοιμο. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού μαζί με την πάπρικα, τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο τοποθετούμε στην εστία σε δυνατή ένταση και προσθέτουμε το τσαμπί με τα ντοματίνια, ή μερικά μεμονομένα με μια πρέζα αλάτι. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και ανακινούμε περιοδικά το τηγάνι μέχρι να μαλακώσει η φλούδα από τα ντοματίνια περίπου 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.Τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με μερικές κουταλιές πέστο και δυο τρείς κουταλιές από το νερό. Ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας τα ψίχουλα ψωμιού. Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με τα ντοματίνια επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.