Ετοιμάζουμε μια ταρτιέρα μακρόστενη και αλείφουμε με λίγο βούτυρο.Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας να καλύπτει και τα τοιχώματα της φόρμας.Τρίβουμε τα αμύγδαλα με επεξεργαστή τροφίμων. Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός. χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκια και πριν το προσθέσουμε στο μείγμα με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά τη ζύμη σφολιάτας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αυγό στο μείγμα και χτυπάμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα το αλεύρι το μισό καρδάμωμο και ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην ταρτιέρα.
Κόβουμε τα νεκταρίνια σε λεπτές φέτες, τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και και τα στρώνουμε πάνω από το μείγμα στην ταρτιέρα.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο καρδάμωμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτού.