Επιστροφή

Ζυμαρικά με κολοκύθα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 150 γρ κολοκύθα βάρος καθαρισμένης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο ή μισή καυτερή πιπεριά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 160 γρ τορτιλιόνι ή ριγκατόνι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 60 γρ κατσικίσιο μαλακό τυρί σε κύβους
  • σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μέτριους κύβους.
    Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά καρέ.
    Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια κολοκύθας αλατίζουμε και τα "τηγανίζουμε" γυρίζοντας τα για πέντε λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά, προσθέτοντας μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο και το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μόλις είναι έτοιμα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο και ανακατεύοντας καλά.
  • Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο κύβους από το κατσικίσιο τυρί, μπόλικο πιπέρι και προαιρετικά ψιλοκομμένα φύλλα από σχοινόπρασο ή φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σημειώσεις

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε παλιό άρθρο σχετικά με την ιστορία των ζυμαρικών και τα είδη που συναντάμε κατά τόπους στην Ελλάδα. 
Περισσότερες συνταγές με ζυμαρικά θα βρείτε εδώ.