Επιστροφή

Λουκάνικο με πάπρικα και μηλίτη

Συστατικά
  

  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 150 ml μηλίτη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250 γρ λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φύλλα μαϊντανού

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε τηγάνι με σκέπασμα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια ένταση το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε την πάπρικα και το φύλλο δάφνης, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε το μηλίτη και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο και 150 ml ζεστό νερό και βράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτουμε το ξύδι αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε πιο δυνατή ένταση μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού ή κόλιαντρου για όποιον του αρέσει.