Τοποθετούμε χάρτινες θήκες ή σιλικόνης σε ένα ταψάκι για mufins. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν και την κανέλα μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα.
Φτιάχνουμε ένα δυνατό εσπρέσο. Ανά 20 ml νερού προσθέτουμε 7γρ καφέ. Θα χρειαστούμε 50 ml καφέ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε τον ζεστό καφέ ανακατεύουμε καλά με χτυπητήρι αυγών και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου το γάλα και τη βανίλια ανακατεύοντας πάλι με το χτυπητήρι αυγών δυνατά και προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας σιγά σιγά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και μοιράζουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε σε χάρτινες θήκες (αν έχουμε χρησιμοποιήσει θήκης σιλικόνης).