Επιστροφή

Popovers με μαρμελάδα ή φρούτα

12 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 150 γρ αλεύρι δυνατό
  • 1/2 κοτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3 αυγά
  • 220 ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και λίγο για τις θήκες
  • μαρμελάδα ή φρούτα
  • ζαχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικό)

Διαδικασία
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της μαρμελάδας. Με σύρμα κουζίνας χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
  • Αλείφουμε θήκες σιλικόνης ή τις θήκες του ταψιού για μάφιν με λίγο ηλιέλαιο.
  • Γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 κάθε θήκη με το μείγμα. Προσθέτουμε σε κάθε θήκη 1 μικρό κουταλάκι γλυκού μαρμελάδα κατά προτίμηση κάποια που έχει μέσα κομμάτια φρούτου. Μπορούμε βέβαια και όποια άλλη μαρμελάδα έχουμε ή και φρούτα όπως μύρτιλλα, αρώνια, βατόμουρα ή cranberry
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στο μεσαίο ράφι και ψήνουμε για 20 λεπτά
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με βούτυρο και επιπλέον μαρμελάδα ή και με άλλα φρούτα.

Σημειώσεις

Εννοείτε ότι μπορεί να αποτελέσουν συνοδευτικό του απογευματινού μας καφέ ή τσαγιού.
Αν δεν έχουμε ταψί για μάφιν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μιας χρήσης μικρά φορμάκια.