Επιστροφή

Scones με λεμόνι και τζίτζερ

6

Συστατικά
  

  • 225 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 55 γρ βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας τζίτζερ τριμμένο
  • 125 ml γάλα

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο. Με τα δάκτυλά μας τρίβουμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μέσα στο γάλα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το τζίτζερ.
  • Τα προσθέτουμε στο μείγμα και με τη βοήθεια μιας σκληρής σπάτουλας ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Δεν ζυμώνουμε, η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή που θα κολλάει ελαφρά στα χέρια γιαυτό οι επόμενοι χειρισμοί θα γίνουν με ελαφρά αλευρωμένα χέρια.
  • Μεταφέρουμε σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια και απλώνουμε σε ύψος 2 εκατοστών . Με τη βοήθεια κάποιου κουπ πατ κόβουμε 6 δίσκους διαμέτρου περίπου 6 εκατοστών.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και αλευρωμένο. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Σημειώσεις

Εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι αυτοδιογκούμενο μπορείτε να βάλετε ένα μαλακό αλεύρι και να προσθέσετε 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Εμείς τα πρώτα όπως είπα και πιο πάνω τα δοκιμάσαμε το ένα με lemon curd  και το άλλο με μαρμελάδα ντομάτας με μέλι.
Scones (7)
Scones με lemon curd και με μαρμελάδα ντομάτα και μέλι
Τα επόμενα συνόδευσαν το πρωινό μας.