Επιστροφή

Άλειμμα κόκκινης κολοκύθας

4 βαζάκια των 212 ml

Συστατικά
  

  • 750 γρ κολοκύθα red kuri βάρος ψημένης
  • 450 γρ ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 2 -3 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε την κολοκύθα και την κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε σπόρους και ίνες και την βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και όσο ακόμη είναι ζεστή αφαιρούμε τη φλούδα της με το χέρι μας ή με ένα λεπτό μαχαίρι αν χρειαστεί.
  • Βάζουμε την ψημένη κολοκύθα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και πολτοποιούμε με μια κουτάλα του πουρέ ή με ραβδομπλέντερ για πιο λείο αποτέλεσμα.
  • Προσθέτουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού και την κανέλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει, όπως μια μαρμελάδα.
  • Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
  • Διατηρείται καλύτερα σε ψυγείο.

Σημειώσεις

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με μέλι ή πετιμέζι ή ζάχαρη καρύδας. Το γευστικό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση θα διαφέρει.
Θα μπορούσε να προστεθεί αντί της κανέλας τριμμένο καρδάμωμο ή ένα λοβό βανίλιας.