Επιστροφή

Ένα αλλιώτικο "ταμπουλέ" με μηλολωτό

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1/4 δοσομ κούπας πλιγούρι
  • 1/2 δοσομ κούπας ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 μηλολωτό κομμένο σε κύβους
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 δοσομ κούπα σπόρια ροδιού
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • 1 μικρό λεμόνι το χυμό του
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
 

  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το πλιγούρι με το ζωμό και τον κουρκουμά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρουμε από την εστία σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στο μουσκεμένο πλιγούρι. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Την επόμενη φορά θα αντικαταστήσω το καρότο με τριμμένη κολοκύθα  crown prince .