Κόβουμε τα καλά ανθισμένα τσαμπιά της αφροξυλιάς, τα κουνάμε καλά από το κοτσάνι να φύγουν τυχόν έντομα, τα πλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μια πετσέτα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Διαλύουμε μέσα στο σιρόπι το ξινό και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Όταν κρυώσει το σιρόπι αραδιάζουμε από πάνω τα άνθη της αφροξυλιάς με το μίσχο προς τα επάνω.
Στρώνουμε πάνω από τα άνθη τις φέτες λεμονιού και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για δύο εικοσιτετράωρα
Πατάμε τα λεμόνια να βγάλουν το χυμό τους και σουρώνουμε με πικνή σίτα και τουλπάνι ή γάζα.
Μεταφέρουμε σε σκουρόχρωμα μπουκάλια τα οποία συντηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου μέσα σε σκοτεινό ντουλάπι
Για το σερβίρισμα: σε ένα ποτήρι προσθέτουμε 1 μέρος από το σιρόπι της αφροξυλίας και 3 μέρη νερό με παγάκια.