Επιστροφή

Αρμυρό κέικ με λιαστές ντομάτες και ελιές

Συστατικά
  

  • 4 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 60 γρ ντομάτες λιαστές σε λάδι
  • 10-12 ελιές Καλαμών
  • 220 γρ αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml λευκό κρασί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλαράκια δεντρολίβανου
  • 6-7 σπαράγγια προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τις ελιές στα τρία αφαιρώντας το κουκούτσι Κόβουμε το ένα κλαράκι δεντρολίβανο σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια κρατώντας τις κορφές τους σε μεγαλύτερα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 20 χ 10 εκατοστά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα κουζίνας τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί και μετά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινίζοντας τα.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές και τα κομμάτια από τα σπαράγγια και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τις κορφές των σπαραγγιών.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 λεπτά ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει στεγνή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για δέκα λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε όσο ακόμη είναι χλιαρό, συνοδεύοντας μόνο με ένα ποτήρι κρασί ή και μια σαλάτα.

Σημειώσεις

Μπορείτε να παραλείψετε τα σπαράγγια, αυξήστε λίγο τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές και μοιράστε το δεύτερο κλαράκι  δεντρολίβανου στην επιφάνεια.
Εκτός από χλιαρό τρώγεται άνετα και κρύο.