Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μια λεκάνη με το ξύδι για 30 λεπτά.
Το ξεπλένουμε και το βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με κρύο νερό που να το σκεπάζει καλά.
Το βάζουμε στη φωτιά μας και όταν πάρει βράσει ξαφρίζουμε. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσει 1 1/2 ώρα από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει χαμηλώνοντας την ένταση της φωτιάς
Ανοίγουμε τη χύτρα και στο καλάθι της τοποθετούμε τα καθαρισμένα και πλυμένα λαχανικά.
Το τοποθετούμε μέσα στη χύτρα πάνω από το κρέας αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε πάλι για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε τη χύτρα αφαιρούμε σε πιατέλα τα λαχανικά και κρέας και συνεχίζουμε με δυο τρόπους ανάλογα τις προτιμήσεις μας.
Η μια επιλογή είναι αν σερβίρουμε κατευθείαν σε πιάτα ζωμό ( αφού τον περάσουμε από σήτα) με τα λαχανικά και κρέας προσθέτοντας λεμόνι. Έτσι θα συναντήσετε τη γίδα βραστή στα περισσότερα εστιατόρια να τη σερβίρουν.
Η άλλη επιλογή είναι να φτιάξουμε με το ζωμό μια σούπα προσθέτοντας ρύζι (1 κουταλιά της σούπας ανά άτομο) και μετά να την εμπλουτίσουμε με αυγολέμονο.