Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά (προαιρετικό)Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας προσεκτικά το εντεράκι τους. Αφήνουμε τα κεφάλια. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους μελιτζάνας. Τηγανίζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντας τες με μια λαβίδα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφού ανακατέψουμε ελαφρά συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά γυρίζοντας τις γαρίδες μια φορά.
Αποσύρουμε από την εστία προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το φύλλα μαϊντανού.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου.
Συνοδεύουμε με σπιτικό ψωμί και ένα ποτήρι κρασί όποιος θέλει.