share

Γαρίδες με μελιτζάνες και μπαχαρικά

από
Γαρίδες με μελιτζάνες

Πριν λίγες μέρες η κόρη είπε: μαμά έφτιαξα ένα φαγητό που σίγουρα σε ενδιαφέρει, δες εδώ. Και έστειλε ένα link από το bbcgoodfood.

Το Σάββατο που μας πέρασε ο ψαράς μου μαζί με τα ψάρια για σούπα έβαλε μέσα και 4 μεγάλες γαρίδες, δώρο.

Και όταν ήρθα σπίτι θυμήθηκα την προτεινόμενη συνταγή, έτσι οι γαρίδες δεν μπήκαν στη σούπα αλλά στην κατάψυξη.

Και χτες ημέρα λαϊκής αγοράστηκε η κατάλληλη μελιτζάνα και βέβαια έκανα τα δικά μου με ότι άλλο υπήρχε στο σπίτι μιας και όπως έχω πει ταξίδια για ειδικά προϊόντα δεν πάω, πόσο μάλλον χτες που άλλες συνθήκες δεν το επέτρεπαν.

Ο χαρακτηρισμός της αποσταλθήσσας συνταγής ήταν κάτι για curry, απαιτούσε γιαούρτι καρύδας και κόλιαντρο που έτσι κι αλλιώς εγώ δεν τρώω.

Το αποτέλεσμα των αυτοσχεδιασμών με δικαίωσε και έτσι απόλαυσα ένα υπέροχο πιάτο, το γεύμα μου για ένα άτομο, όμως θα επαναληφθεί οπωσδήποτε με περισσότερα υλικά όσο ακόμη υπάρχουν μελιτζάνες. Εσείς πολλαπλασιάστε τα υλικά ανάλογα με το πόσοι θα φάνε.

Ο τίτλος της συνταγής δικός μου.

Γαρίδες με μελιτζάνες και μπαχαρικά

Συστατικά
  

  • 1 μελιτζάνα μετρίου μεγέθους περίπου 250γρ
  • 3-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 τσιμπιά μπούκοβο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάστα τζίτζερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1/4 κουτ. γλυκού κίμινο
  • αλάτι
  • 4 γαρίδες μεγάλες
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι

Διαδικασία
 

  • Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά (προαιρετικό)
    Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας προσεκτικά το εντεράκι τους. Αφήνουμε τα κεφάλια.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους μελιτζάνας. Τηγανίζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντας τες με μια λαβίδα.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφού ανακατέψουμε ελαφρά συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά γυρίζοντας τις γαρίδες μια φορά.
  • Αποσύρουμε από την εστία προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το φύλλα μαϊντανού.
  • Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου.
  • Συνοδεύουμε με σπιτικό ψωμί και ένα ποτήρι κρασί όποιος θέλει.

Σημειώσεις

Μπορούμε να βάλουμε φρέσκο τριμμένο τζίτζερ ή σε σκόνη.
Το μπούκοβο μπορεί να αντικατασταθεί με ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. Προσοχή στην ποσότητα, γιατί θα πάρουμε ένα αρκετά καυτερό αποτέλεσμα. 
Αν έχετε γιαούρτι καρύδας θα το προσθέσετε στο τηγάνι πριν αποσύρετε από την εστία και θα ανακατέψετε ελαφρά.
Το γιαούρτι που πρόσθεσα έδωσε μια ιδιαίτερη δροσιά στο πιάτο.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode