Επιστροφή

Γαρίδες σαν σαγανάκι στο BBQ

Συστατικά
  

  • 6-8 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 6-8 ελιές καλαμών κομμένες στη μέση χωρίς κουκούτσι
  • 15 μικρά ντοματίνια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • λίγα φύλλα μαϊντανού

Διαδικασία
 

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη τους και αφαιρούμε το εντεράκι. Πλένουμε και στραγγίζουμε.
    Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
    Προθερμαίνουμε το BBQ
  • Κόβουμε δυο φύλλα αλουμινόχαρτου (μήκος περίπου 50 εκατοστά) και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, το κρεμμύδι, τις ελιές και το λιωμένο σκόρδο και τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε πάνω στα φύλλα αλουμινόχαρτου.
    Κλείνουμε σε πακέτο διπλώνοντας.
  • Τοποθετούμε πάνω στη σχάρα του BBQ και ψήνουμε για 10 έως 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το BBQ πάνω σε πιατέλα και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο.
    Μοιράζουμε τα κομμάτια φέτας και λίγα φύλλα μαϊντανού.
  • Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα, σπιτικό ψωμί ή πίτες που θα τις ζεστάνουμε ελαφρά στο BBQ και ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Οι γαρίδες μου ήταν φρέσκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες.