share

Γαρίδες σαν σαγανάκι στο BBQ

από
Γαρίδες σαν σαγανάκι στο BBQ

Η ζέστη φέτος με έχει αποσυντονίσει πλήρως, όμως δεν θέλω να χάσω τις αγαπημένες μου συνήθειες, ιδιαίτερα αυτές που έχουν σχέση με τους πειραματισμούς μου στη μαγειρική.

Παρέα με το κλιματιστικό διαβάζω αγαπημένα περιοδικά και site που παρακολουθώ χρόνια.

Οι ιδέες είναι πολλές αλλά οι πειραματισμοί μου ελάχιστοι, προσαρμοσμένοι πάντα σε χρόνους και διαδικασίες που εξυπηρετούν το γεύμα μου για ένα άτομο και την μικρότερη χρονική παραμονή στις δύσκολες καιρικές συνθήκες της κουζίνας.

Έτσι μια ημέρα που λίγο φύσηξε στη βεράντα, ετοίμασα αυτό το γεύμα στο BBQ.

Είναι πολύ εύκολο να γίνει και στον φούρνο της κουζίνας , όταν η πολύ ζέστη θα έχει φύγει.

Γαρίδες σαν σαγανάκι στο BBQ

Συστατικά
  

  • 6-8 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 6-8 ελιές καλαμών κομμένες στη μέση χωρίς κουκούτσι
  • 15 μικρά ντοματίνια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • λίγα φύλλα μαϊντανού

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη τους και αφαιρούμε το εντεράκι. Πλένουμε και στραγγίζουμε.
    Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
    Προθερμαίνουμε το BBQ
  • Κόβουμε δυο φύλλα αλουμινόχαρτου (μήκος περίπου 50 εκατοστά) και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, το κρεμμύδι, τις ελιές και το λιωμένο σκόρδο και τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε πάνω στα φύλλα αλουμινόχαρτου.
    Κλείνουμε σε πακέτο διπλώνοντας.
  • Τοποθετούμε πάνω στη σχάρα του BBQ και ψήνουμε για 10 έως 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το BBQ πάνω σε πιατέλα και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο.
    Μοιράζουμε τα κομμάτια φέτας και λίγα φύλλα μαϊντανού.
  • Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα, σπιτικό ψωμί ή πίτες που θα τις ζεστάνουμε ελαφρά στο BBQ και ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Οι γαρίδες μου ήταν φρέσκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode