Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους.
Την προσθέτουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει (όχι να λιώσει), ο χρόνος εξαρτάται από την ωριμότητα της κολοκύθας.
Στραγγίζουμε κι αφήνουμε να μας περιμένει.
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε κύβους αφαιρώντας τα σπόρια της.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους.
Έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες ή αγοράζουμε έτοιμες καθαρισμένες.
Τις προσθέτουμε σε νερό που βράζει μαζί με λίγους κόκκους πιπεριού και βράζουμε για 2 λεπτά μόνο.
Στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα: κολοκύθα - ντομάτα- κρεμμύδι - κάπαρη - φιστίκια νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα τις γαρίδες.
Μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια τα λαχανικά και τοποθετούμε από πάνω σε κάθε ένα δυο γαρίδες. Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και περιχύνουμε με πολύ καλό ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε σαν πρώτο πιάτο ή ορεκτικό.