Επιστροφή

Γαρίδες στο ποτήρι με κολοκύθα ντομάτα και φιστίκια

6 ποτήρια

Συστατικά
  

  • 12 γαρίδες μεγάλες χωρίς κεφάλια με την ουρά τους
  • 200 γρ κολοκύθα πορτοκαλί κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 30 γρ φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγους κόκκους πιπεριού
  • φύλλα μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Διαδικασία
 

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Την προσθέτουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει (όχι να λιώσει), ο χρόνος εξαρτάται από την ωριμότητα της κολοκύθας. Στραγγίζουμε κι αφήνουμε να μας περιμένει.
  • Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε κύβους αφαιρώντας τα σπόρια της. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους.
  • Έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες ή αγοράζουμε έτοιμες καθαρισμένες. Τις προσθέτουμε σε νερό που βράζει μαζί με λίγους κόκκους πιπεριού και βράζουμε για 2 λεπτά μόνο. Στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα: κολοκύθα - ντομάτα- κρεμμύδι - κάπαρη - φιστίκια νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σε μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα τις γαρίδες.
  • Μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια τα λαχανικά και τοποθετούμε από πάνω σε κάθε ένα δυο γαρίδες. Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και περιχύνουμε με πολύ καλό ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε σαν πρώτο πιάτο ή ορεκτικό.

Σημειώσεις

Αντί της κολοκύθας μπορούμε να βάλουμε φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους και μαριναρισμένα για μια ώρα με λεμόνι και αλάτι ή ζεματισμένες αρμύρες.