share

Γαρίδες στο ποτήρι με κολοκύθα ντομάτα και φιστίκια

από
Γαρίδες στο ποτήρι με κολοκύθα ντομάτα και φιστίκια

Όπως είπα σε προηγούμενη ανάρτηση μια κολοκύθα με περίμενε στη βεράντα.

Κι αφού έφτιαξα αυτό το άλειμμα κολοκύθας και την τάρτα, την οποία λατρέψαμε, μάλιστα φίλος νόμιζε πως τρώει τάρτα με σοκολάτα.

Την υπόλοιπη κολοκύθα τι;;; Ε ναι έγινε αυτό το υπέροχο ορεκτικό που μπορεί να είναι ένα πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι μας ή μοιρασμένο σε μικρότερα μπολάκια να σταθεί σε ένα μπουφέ.

Και επειδή μας άρεσε πολύ θα το φτιάξω ξανά σύντομα με μια άλλη επιλογή υλικού, αντί τη κολοκύθας,  για να είναι μέσα στην εποχή τώρα. Οι εναλλακτικές  προτάσεις στο τέλος της συνταγής. Θα επανέλθω με νέες φωτογραφίες.

Προσαρμογή από  βιβλίο  με θέμα “Ψάρια και θαλασσινά”

Γαρίδες στο ποτήρι με κολοκύθα ντομάτα και φιστίκια

6 ποτήρια

Συστατικά
  

  • 12 γαρίδες μεγάλες χωρίς κεφάλια με την ουρά τους
  • 200 γρ κολοκύθα πορτοκαλί κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 30 γρ φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγους κόκκους πιπεριού
  • φύλλα μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Την προσθέτουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει (όχι να λιώσει), ο χρόνος εξαρτάται από την ωριμότητα της κολοκύθας. Στραγγίζουμε κι αφήνουμε να μας περιμένει.
  • Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε κύβους αφαιρώντας τα σπόρια της. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους.
  • Έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες ή αγοράζουμε έτοιμες καθαρισμένες. Τις προσθέτουμε σε νερό που βράζει μαζί με λίγους κόκκους πιπεριού και βράζουμε για 2 λεπτά μόνο. Στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα: κολοκύθα - ντομάτα- κρεμμύδι - κάπαρη - φιστίκια νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σε μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα τις γαρίδες.
  • Μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια τα λαχανικά και τοποθετούμε από πάνω σε κάθε ένα δυο γαρίδες. Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και περιχύνουμε με πολύ καλό ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε σαν πρώτο πιάτο ή ορεκτικό.

Σημειώσεις

Αντί της κολοκύθας μπορούμε να βάλουμε φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους και μαριναρισμένα για μια ώρα με λεμόνι και αλάτι ή ζεματισμένες αρμύρες.
 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Marion
    • 6 Ιουνίου 2017
    Απάντηση

    Αυτο το άλειμμα κολοκυθας και την τάρτα την ζήλεψα, γιατί η κολοκυθα είναι αγαπημένη μου.. θα περιμένω όταν είναι η εποχη της ξανά να την απολαύσω.

    Αυτές οι γαρίδες είναι φανταστικές και οπτικά αλλά και γευστικά.. Πολύ ωραίες!!

    Φιλιά

    • Nick
    • 26 Αυγούστου 2018
    Απάντηση

    απλα τελειες!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode