Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα κελύφη και τα κεφάλια, αφήνουμε την ουρά. Με κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια μικρή χαραγή στην ράχη της και αφαιρούμε προσεκτικά το εντεράκι.Πλένουμε και στραγγίζουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τις τηγανίσουμε.
Σε επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε μικρή ποσότητα από τα φύλλα κανταΐφι.Τοποθετούμε πάνω μια γαρίδα και την τυλίγουμε σφιχτά στο φύλλο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες. Σε τηγάνι ή σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε στο ελαιόλαδο, αν είναι σε τηγάνι, λίγες λίγες και τηγανίζουμε 1,5 λεπτό από κάθε πλευρά. Αν τις βάλουμε σε κατσαρόλα και χωράνε όλες μέσα έτσι που να τις σκεπάζει το ελαιόλαδο τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά να ροδίσουν όπως φαίνονται στη φωτογραφία.
Βγάζουμε πάνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτα να απορροφήσει το περιττό ελαιόλαδο.
Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με καυτερή σάλτσα του εμπορίου. Εγώ έφτιαξα μια αυτοσχεδιάζοντας. Σόταρα τα κεφάλια από τις γαρίδες, τα έσβησα με λευκό κρασί και όταν εξατμίστηκε πρόσθεσα λίγο νερό. Έβρασα μέχρι να μείνει το μισό. Σούρωσα και πρόσθεσα ένα καλό κουταλάκι γλυκού καυτερή σάλτσα από το βάζο μου.Έβρασα λίγο και με αυτή τις συνόδευσα.