share

Γαρίδες τυλιγμένες με κανταΐφι

από
Γαρίδες τυλιγμένες με κανταΐφι

Πριν πολύ καιρό είχα δει στο προφίλ του φίλου Παντελή που ζει στον Καναδά μια φωτογραφία με γαρίδες τυλιγμένες με κανταΐφι.

Είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα, αλλά ο καιρός κυλούσε και εγώ δεν είχα βρει το κατάλληλο κανταΐφι.

Προχτές σαν αναλαμπή θυμήθηκα ότι υπάρχει ένα παραδοσιακό εργαστήριο αρκετά κοντά μπορώ να πω στο σπίτι. Δεν θυμόμουν για πιο λόγο το είχα επισκεφτεί πριν πολλά χρόνια. Αφού βρήκα το τηλέφωνο φρόντισα να μάθω αν πράγματι έχουν κανταΐφι και αμέσως πήγα να το προμηθευτώ.

Ο σκοπός ήταν άλλος να φτιάξω κιουνεφέ με τυρί που έχω φέρει από την Αγγλία και περιμένει στο ψυγείο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μου είπαν ότι έχουν σφολιάτα με εκλεκτό βούτυρο, η εύρεση της οποίας με είχε ταλαιπωρήσει πριν λίγες μέρες, οπότε η επόμενη επίσκεψη θα είναι για αγορά σφολιάτας και νέους πειραματισμούς.

Ας πάμε όμως στις γαρίδες.

Κάθε Σάββατο είναι γνωστό ότι αγοράζω ψάρια ή θαλασσινά συνήθεια πολλών χρόνων.

Φτάνοντας στον ψαρά μου είδα τις γαρίδες και αμέσως το συνδύασα με το υπάρχον κανταΐφι και αυτό που είχα δει παλιά.

Αγόρασα λίγες μόνο για το μεσημεριανό μου γεύμα για ένα άτομο αυτοσχεδίασα μια σάλτσα και τις απόλαυσα.

Να το τολμήσετε μαζί με μια καυτερή σάλτσα και μια σαλάτα ίσως και τηγανητές πατάτες είναι ένας ιδανικός συνδυασμός.

Γαρίδες τυλιγμένες με κανταΐφι

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 6 γαρίδες μεγάλες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φύλλα κανταΐφι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • καυτερή σάλτσα για συνοδευτικό

Διαδικασία
 

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα κελύφη και τα κεφάλια, αφήνουμε την ουρά. Με κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια μικρή χαραγή στην ράχη της και αφαιρούμε προσεκτικά το εντεράκι.
    Πλένουμε και στραγγίζουμε.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τις τηγανίσουμε.
  • Σε επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε μικρή ποσότητα από τα φύλλα κανταΐφι.
    Τοποθετούμε πάνω μια γαρίδα και την τυλίγουμε σφιχτά στο φύλλο.
    Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες.
  • Σε τηγάνι ή σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο.
    Μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε στο ελαιόλαδο, αν είναι σε τηγάνι, λίγες λίγες και τηγανίζουμε 1,5 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Αν τις βάλουμε σε κατσαρόλα και χωράνε όλες μέσα έτσι που να τις σκεπάζει το ελαιόλαδο τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά να ροδίσουν όπως φαίνονται στη φωτογραφία.
  • Βγάζουμε πάνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτα να απορροφήσει το περιττό ελαιόλαδο.
  • Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με καυτερή σάλτσα του εμπορίου.
    Εγώ έφτιαξα μια αυτοσχεδιάζοντας. Σόταρα τα κεφάλια από τις γαρίδες, τα έσβησα με λευκό κρασί και όταν εξατμίστηκε πρόσθεσα λίγο νερό.
    Έβρασα μέχρι να μείνει το μισό. Σούρωσα και πρόσθεσα ένα καλό κουταλάκι γλυκού καυτερή σάλτσα από το βάζο μου.
    Έβρασα λίγο και με αυτή τις συνόδευσα.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode