Ταρτιέρα με διαστάσεις 35 x 12 η ταρτιέρα με διάμετρο 22 εκατοστά
Συστατικά
Για τη ζύμη
50γρ καρύδια πεκάν ελαφρά καβουρντισμένα
3κουτ. σούπας ζαχαρη άχνη
150γραλεύρι μαλακό
75γρ βούτυρο παγωμένο
1αυγό
Για τη γέμιση
250γρανθότυρο
150γργιαούρτι στραγγιστό
100γρμέλι ανθέων
1/2κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
240γρφρέσκα μύρτιλα
μέλι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τα καρύδια και τα τρίβουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο. Χτυπάμε να πάρουμε ένα μείγμα που θα μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και με τα χέρια μας πλάθουμε ελαφρά σε μια ζύμη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε στην ταρτιέρα με τα χέρια μας ή με μικρό πλαστράκι (δείτε στη φωτογραφία) Τρυπάμε με ένα πιρούνι, Τη σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε από πάνω φασόλια ή μπίλιες ψησίματος. Τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ψήνουμε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 15 λεπτά.Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε ακόμη 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Όταν η βάση έχει κρυώσει ετοιμάζουμε τη γέμιση.Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το ανθότυρο, το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα κουζίνας να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια της ζύμης ομοιόμορφα.
Πλένουμε και στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα τα μύρτιλα.Τα μοιράζουμε πάνω από το μείγμα τυριού - γιαουρτιού και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε με επιπλέον μέλι στην επιφάνεια αν θέλουμε.
Σημειώσεις
Αντί του ανθότυρου μπορούμε να βάλουμε ρικότα ή μασκαρπόνε ανάλογα τι μπορούμε να βρούμε. Αντί πεκάν μπορούμε να βάλουμε καρύδια κοινά. Προτίμησα τα πεκάν γιατί ήταν διαθέσιμα στο σπίτι. Αν βάλετε βύσσινα προτιμήστε σε γλυκό. Περισσότερες συνταγές με μύρτιλα μπορείτε να δείτε εδώ